Tilmeld dig nyhedsbrev

Gå aldrig glip af events og info fra Dragør Bio

Kulturhus på havnen

Siden oktober 2019 har Dragør Biografforening stået i front for arbejdet med at skabe et kulturhus på den gamle værftsgrund på havnen. Det har vi gjort i tæt samarbejde med repræsentanter fra Dragør Revyen, Museum Amager og Dragør Turistråd. For nylig er arbejdsgruppen desuden udvidet med repræsentanter fra Kunstrepublikken og Kunstfestivallen.

Vi ønsker at skabe et kulturhus, der skal være et kulturelt og socialt samlingspunkt. Et sted, hvor både Dragørs borgere, erhvervsliv og turister kan nyde godt af de mange forskellige aktiviteter og arrangementer, huset vil rumme. Det er blandt andet en biograf og en multifunktionel sal, som kan bruges til fx teater, foredrag og koncerter. Derudover skal huset også rumme fleksible og multifunktionelle lokaler til udstillinger, arbejdende værksteder, møder, E-sport, undervisning og café.

Husets arkitektur skal naturligvis passe til de historiske omgivelser og udformes, så det smelter ind i og understreger det autentiske havnemiljø.

Vi har for nylig sendt første udkast til visionsoplæg til relevante udvalg i kommunen og til alle lokalpolitikere. Her beskriver vi, hvad det er, vi ønsker, at et kulturhus skal kunne rumme, hvordan vi tænker det finansieret etc. Du kan læse visionsoplægget her.

Det er vigtigt, at et kommende kulturhus bliver hele byens hus, og du er mere end velkommen til at byde ind med dine ideer, ønsker og behov i forhold til et kulturhus. Det kan du gøre ved at skrive til: kulturhusdragor@gmail.com.